Tävlingsbilen

Vår mästerskapsbil är nya Audi TT Coupé quattro. Bilen är utrustad med Vbox-kamera så att vi kan filma ditt varv både i och utanför bilen, och du kan givetvis köpa en minnessticka av oss och få med dig ditt varv hem!

Motorn är turboladdad och levererar 230 hk som ger bilen en acceleration från 0 till 100 km/h på 5,3 sekunder, och skulle isbanan vara riktigt lång och rak så skulle den inte sluta att accelerera förrän topphastigheten på 250 km/h är nådd.

Bilen har en 6-växlad automatlåda (S tronic) och är givetvis utrustad med quattro® permanent 4-hjulsdrift.

Den hypermoderna växellådstekniken kommer att garantera dig ultrasnabba växlingar under ditt tävlingsvarv. Den nya quattro® permanenta 4-hjulsdriften kommer att fördela drivkraften variabelt mellan fram- och bakaxel, med betoning på bakaxeln. Detta kommer att ge dig både körglädje och precision när du kör ditt tävlingsvarv.

Som träningsbilar kommer även Audi A4 quattro att användas. I dessa bilar kommer du att lägga varv på varv för att lära dig banan och att hantera isunderlaget på bästa sätt. Du kommer kontinuerligt att coachas av våra instruktörer som kommer att ge dig feedback på din körteknik och ge dig värdefulla tips om kurvteknik, apex, bromspunkter och hur du ställer upp bilen inför en kurva. Alltså, värdefull information som du kommer att ha nytta av när du kör ditt tävlingsvarv.

När det sen är dax att köra tävlingsvarvet så kliver du in i Audi TT quattro och kör ett träningsvarv och sedan ditt tävlingsvarv.

 

Bränsleförbrukning och utsläppsvärden:
Bränsleförbrukning, stadstrafik: 4,9 – 8,4 l/100 km
Landsväg: 3,7 – 5,5 l/100 km
Blandad körning: 4,2 – 6,5 l/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning: 110-151 g/km