Åre Winter Driving Center

Åre Winter Driving Center = Åres nya motoreventarena!

Åreregionen har under de senaste åren attraherat företag inom motorbranschen i allt större omfattning. Regionen har haft besök av ett flertal däcktillverkare och bilmärken som valt att lansera sina produkter och samtidigt erbjuda testkörningar på sjöisar och snöbanor i området. Det här är en marknad som ser ut att växa ytterligare de kommande åren, och därför startades Åre Winter Driving Center för att kunna möta denna ökande efterfrågan. Arenan är ett samarbete mellan Speed Production och Åre Continental Inn.

Motoreventarenan består av mer än 15 km isbanor i olika utformning, och här finns många mil av preparerade vintervägar för tester och upplevelsekörning. Bromstestbanor, handling- och slalombanor i olika design och längd etableras vintertid på Helgesjöns is, som ligger endast 10 minuter från Åre by.

Åre Winter Driving Center har instruktörer och eventbilar på plats under vintersäsongen, och erbjuder dessutom en attraktiv meny med vinteranknutna upplevelser, som skotersafari, hundsläde, skidåkning på längd och alpint, allt effektivt förpackat endast 10 minuter från Åre by.

Åre Winter Driving Center står värd för både nationella och internationella lanseringsevent, testkörningar och förarutbildningar och andra motorrelaterade event, som till exempel Sveriges Mästerförare!

Åre Winter Driving är alltså inte bara öppet för företag, här kan även privatpersoner och konferensgäster boka boende och ta del av olika Ice Driving-upplevelser, bland annat med anläggningens Audi eventbilar och Polaris snöskotrar.

awdc-collage