Fakta instruktörer

Vi kan stolt presentera en line up av några av Sveriges mest meriterade förarinstruktörer, som samtidigt också är några av Sveriges absolut snabbaste Ice Driving-förare!

Alla Sveriges Mästerförare-instruktörer är aktiva tävlingsförare inom rally eller racing och de har under många år jobbat som Ice Driving-instruktörer i både Åre och i Arjeplog. De är alla experter på att styra med gasen och de kommer att göra allt för att sätta en så snabb tid som möjligt varje dag, som du sen kommer att tävla mot!

Vi har en grunduppställning av instruktörer och dessa kan du läsa lite mer om nedan, men vi hoppas kunna presentera några fler spännande namn under säsongen. Vi har ytterligare några vassa rally- och racingförare på väg in i Sveriges Mästerförare som instruktörer. De behöver bara få några ytterligare lektioner i vårt instruktörsutbildningsprogram samt några timmar till på isbanorna i vår Audi TT tävlingsbil innan de är redo att ge sig in i kampen!

Fredrik
Fredrik Åhlin: Har tävlat i JVM i rally under några säsonger. 2014/2015/2016 har han kört WRC2. Under 2016 körde han även det brittiska rallymästerskapet. Fredrik är medlem i Svenska rallylandslaget. Brutalt snabb!

 


Linus Ohlsson: Toppförare från STCC. Junior-SM guld 2009 (JTCC). Kom tvåa i TTA under sin första säsong 2012. 2:a i STCC 2013 och 7:e plats 2014 och 2016. Mjuk och följsam körstil, men ultrasnabb på is!

 

Marcus
Marcus Fluch: Har under många år slagits i toppen av VW Castrol Cup, som körs i Polen, Tyskland och Österrike. En gentleman med reptilsnabba händer och fötter. Under 2016 och 2017 läggs fokus på olika långlopp ute i världen.

 

MikaelaMikaela Åhlin-Kottulinsky: Tävlade 2015 i den nya racingserien Audi TT Cup i Tyskland och Österrike. Under 2016 har hon rattat en Audi R8 LMS i den tuffa serien ADAC GT Masters i par med en av Audis fabriksförare – Marco Bonanomi. Har tidigare tävlat i VW Scirocco R-Cup. Satte ofta grabbarna i cupen på plats och vann deltävlingen på Norisring 2014 och har ytterligare ett flertal topplaceringar i det mästerskapet. Tog även 17 VM-poäng i SuperCar Lites under 2014 års säsong. Siktar på DTM om några år. Kortast i gänget men klart en av de snabbaste.

Filip Carlsson: SM-rallyförare. Är en Mr Hyde som instruktör, men förvandlas till en Dr Jekyll bakom ratten! Filip har agerat rallyinstruktör åt Sebastien Ogier för några år sen. Detta var när Sebastien testkörde på vinterväglag i Åreregionen inför Svenska rallyt. Och här kommer en hemlighet; under hela testdagen så gjorde Filip konstant snabbare tider på teststräckan. Inte undra på att det gått så bra för Sebastien efter att ha haft en sån lärare! Filip är…. snabb! Vi upprepar, Filip är…. snabb!

 

 

The StickanSen har vi förstås The Stickan! Vem det är, ja det är en väl förborgad hemlighet. Inte ens vi i organisationen vet?

Här är The Stickan plåtad i sin hemmiljö nr 2. Hemmiljö nr 1 är givetvis i tävlingsbilen Audi TT quattro. Det är i den bilen The Stickan har vuxit upp.

Enda sättet att köra snabbare än The Stickan är att köra i mörkret med släckta lysen eftersom The Stickan alltid kör med dubbla mörka visir. I dagsljus är The Stickan den snabbaste Sveriges Mästerförare-instruktören av alla!

Vissa säger att The Stickans horn har vuxit fast i hjälmen, och att det inte är en overall som The Stickan har på sig, det är helt enkelt en flamsäker hud! Kanske dyker The Stickan upp när du och ditt lag ska sätta era tävlingsvarv?

Men helst vill du nog inte det.